FANDOM


Met Vier in BedCARROUSSEL
Met Vier in Bed is (voorlopig) afgelopen
Tijdlijn
1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
Zomer: Seizoen 1 Zomer: Seizoen 2 Zomer: Seizoen 3 Zomer: Seizoen 4
Met Vier in Bed
Met Vier in Bed is een televisieprogramma op vtm waarbij elke week vier uitbaters van Bed & Breakfasts bij elkaar op bezoek gaan.

AlgemeenHEADER Met Vier in Bed is een televisieprogramma op vtm waarbij elke week vier uitbaters van Bed & Breakfasts bij elkaar op bezoek gaan. Ze verblijven een dag en een nacht in elkaars B&B en doen ook een gezamelijke activiteit. Na elk bezoek geven de bezoekers hun oordeel over de B&B. Na elke week wordt een weekwinnaar bekend gemaakt. De voice-over van het programma is Leen Demaré.
ExtraHEADER
AfbeeldingenHEADER
Met Vier in Bed
AfleveringenHEADER

Seizoen 1HEADER

 • maandag 26 juli 2010 - donderdag 26 augustus 2010

Seizoen 2HEADER

 • maandag 27 juni 2011 - donderdag 25 augustus 2011

Seizoen 3HEADER

 • maandag 11 juni 2012 - donderdag 30 augustus 2012

Seizoen 4HEADER

 • maandag 27 mei 2013 - donderdag 29 augustus 2013

Seizoen 4 - Aflevering 1HEADER Het nieuwe 'Met Vier in Bed'-seizoen gaat van start in Noord-Spanje. Middenin het rustige dorpscentrum van Genevilla baten de 70-jarige Leuvenaar en levensgenieter Guy en zijn Spaanse vriendin Maribel (55) hun B&B Casa Rural Usategieta uit. Zo'n 15 jaar geleden trok Guy naar Bilbao, van waar Maribel afkomstig is, om zijn broer te bezoeken. Hij werd er op slag verliefd. De vakantieliefde van Guy en Maribel groeide uit tot een mooie relatie die nu al zo'n veertien jaar standhoudt. In hun B&B heet het koppel naar eigen zeggen zowel tortel- als reisduiven welkom. Vandaar de naam Casa Usategieta, wat letterlijk 'het huis van de duiven' betekent. Het gastenverblijf telt drie ruime en comfortabele kamers die je telkens naar een ander continent brengen. Overal zetten Guy en Maribel bovendien dezelfde leuze centraal: mi casa es tu casa.

 • maandag 27 mei 2013

Seizoen 4 - Aflevering 2HEADER Aan de voet van een uitgestrekt natuurgebied in Navarra, in het noorden van Spanje, ligt B&B Palacio de Riezu, met Stef (49) als trotse eigenaar van zijn Casa Rural. Hier kan je rustig overnachten in een van de vier verzorgde kamers en in de ochtend genieten van het ontbijt met streek- en ecoproducten. Het pand waarin Stef zijn B&B uitbaat, was het voormalige paleis van een rijke aristocratische familie en dateert uit de 16de eeuw. Stef blies het nieuw leven in, maar maakte er een punt van om de originaliteit van het huis en diens 500-jarige geschiedenis te behouden. De Brabander is ornitholoog in hart en nieren, en het is die passie die hem tot in Riezu heeft geleid. Een passie die hij natuurlijk graag met zijn gasten wil delen.

 • donderdag 30 mei 2013

Seizoen 4 - Aflevering 3HEADER Een vlotte Gentse en een rasechte Catalaan runnen samen in Mollet de Peralada nabij Girona hun B&B en restaurant Mas Renart. De 40-jarige Elke bracht als zevenjarig meisje haar vakanties door in Spanje en werd zo verliefd op de streek. De liefde was zo groot dat ze onmiddellijk na haar studies Tuinarchitectuur besloot om België te verlaten en zich voorgoed op Spaans grondgebied te vestigen. Initieel was dit met de gedachte om tuinen aan te leggen en rozen te kweken, tot ze Lluìs tegenkwam. Het koppel runt Mas Renart samen: Elke neemt het B&B-gedeelte voor haar rekening, terwijl Lluìs (39) in de keuken van het aansluitende restaurant staat. Haar rozenkwekerij gaf Elke op, maar de liefde voor bloemen hield stand. In de vijf luxueuze kamers komen de passies van haar en Lluìs sterk naar voren, want de inrichting staat volledig in het teken van rozen en wijn.

 • maandag 3 juni 2013

Seizoen 4 - Aflevering 4HEADER Op een uurtje verwijderd van de metropool Barcelona, in de schaduw van de Pyreneeën en op een boogscheut van de Costa Brava, wonen en werken Patrick (39) en Brigitte (41) met hun drie kindjes in het dorpje Caldes de Malavella. Ze ruilden hun woonst in de Brusselse rand om voor een landelijk pand dat ze omtoverden tot een moderne en kindvriendelijke B&B. Niet alleen de hoeve is een pareltje, ook de vier ruime kamers zijn juweeltjes. Letterlijk dan, want elke kamer is smaakvol en functioneel ingericht, en werd genoemd naar een edelsteen. Patrick en Brigitte dragen kwaliteit en zorg voor de gasten hoog in het vaandel en hebben hun gastenverblijf ook kind- en familievriendelijk ingericht. Mas Martorell heeft een eigen zwembad en het koppel wil de vroegere paardenstallen in de toekomst nog renoveren tot massageruimtes, zodat hun gasten kunnen genieten...

 • donderdag 6 juni 2013

Seizoen 4 - Aflevering 5HEADER In het Zuid-Franse Flayosc, de streek van de Côte d'Azur en het hart van de Provence, ligt VillaJaRi, de B&B van Ringo (36) en Jan (36). Deze twee West-Vlamingen kennen elkaar al elf jaar en vormen al tien jaar een koppel. De twee trokken naar het buitenland om daar aan een nieuw hoofdstuk in hun leven te beginnen. In hun kinderschoenen staan de B&B-uitbaters niet meer. Ze baatten in het verleden vijf jaar lang een gastenverblijf uit, dat verkozen werd tot 'beste B&B bij Belgen in het buitenland'. In 2011 goten Ringo en Jan hun ervaring en enthousiasme in een gloednieuw Bed & Breakfast: VillaJaRi. Weten ze hun collega-uitbaters te overtuigen van hun kunnen?

 • maandag 10 juni 2013

Seizoen 4 - Aflevering 6HEADER Geert en Mieke baten al meer dan vijf jaar hun B&B Le Savoir Vivre uit in Besse-sur-Issole, het meest zuidelijke departement van de regio Provence-Alpes-Côte-d'Azur. Het koppel leerde elkaar achttien jaar geleden kennen en was samen jarenlang actief in de voedingsbranche. In 2007 waren Geert en Mieke toe aan een nieuwe uitdaging en kochten ze een privéwoonst die ze volledig zelf verbouwden. Le Savoir Vivre symboliseert voor Mieke en Geert de kunst om te leren genieten van het leven en sociaal met mensen om te gaan.

 • dinsdag 11 juni 2013

Seizoen 4 - Aflevering 7HEADER Bed & Breakfast Une Sieste en Luberon bevindt zich in het dorpje Bonnieux, dat deel uitmaakt van de gouden driehoek Gordes-Bonnieux-Menerbes, dé uitvalsbasis voor een bezoek aan heel wat dorpjes in de nabijgelegen buurt. Uitbaters Barbara en Nikola leerden elkaar kennen in 1989. Ze zijn nu meer dan vijftien jaar getrouwd en hebben drie jonge kinderen. Une Sieste en Luberon is het ideale verblijfsoord voor wie op zoek is naar rust, stilte, een gemoedelijke sfeer en een adembenemend uitzicht op de Mont Ventoux. Ook liefhebbers van een stevige wandeling of fietstocht vinden er hun gading. Benieuwd welke activiteit Barbara en Nikola in petto hebben voor hun gasten.

 • woensdag 12 juni 2013

Seizoen 4 - Aflevering 8HEADER La Villa Rosalie is een pittoreske Bed & Breakfast die gelegen is in Ventabren, een oud Provençaals dorp in het zuiden van Frankrijk. Het was jarenlang het vakantiehuis van de familie van uitbaatster Agnes, die er enkele jaren geleden startte met gastenkamers. La Villa Rosalie heeft ze genoemd naar haar grootmoeder en naar haar favoriete bloem: een roos. Agnes is dol op het contact met mensen en legt haar gasten maar al te graag in de watten. Ze wil er dan ook voor zorgen dat haar collega-uitbaters niets te kort komen bij hun laatste overnachting van de week.

 • donderdag 13 juni 2013

Seizoen 4 - Aflevering 9HEADER Met Vier in Bed snijdt dit seizoen bijzondere vormen van toerisme aan in de binnenlandse themaweken. Wat je van een gastronomisch verblijf mag verwachten, komt deze week aan bod. Alex en Marianne mogen de spits afbijten. Zij baten in het zeer rustige Dilsen-Stokkem hun B&B met restaurant 'Vivendum' uit. Deze sterrenzaak bestaat ondertussen al tien jaar en is tevens de plaats waar de vonk tussen Alex en Marianne oversloeg.

 • maandag 17 juni 2013

Seizoen 4 - Aflevering 10HEADER In Hamont-Achel baten Mario en Marjo 'De Zevensprong' uit, een B&B met restaurant. Eenvoudige en eerlijke gerechten uit grootmoeders keuken: dat is waarvan het duo hun gasten wil laten genieten. Maar chef-kok Mario probeert ook steeds vernieuwde gerechten uit, met als basis de authentieke menu's. Marjo heeft Nederlandse roots en stelt elke dag alles in het werk om haar gasten een aangenaam verblijf te bieden. Zal ze ook haar concullega's omverblazen met haar goede zorgen en gastvrijheid?

 • dinsdag 18 juni 2013

Seizoen 4 - Aflevering 11HEADER Bovenop de Kluisberg, op de grens met Wallonië, staat 'La Sablière', de B&B met restaurant van Ive en zijn vrouw Nadine. De twee leerden elkaar op school kennen en vormen sinds hun vijftiende een koppel. Het koken is Ive met de paplepel meegegeven. Hij groeide op in een familie van hotel- en restaurantuitbaters en nam samen met zijn vrouw de zaak van zijn ouders over. Nadine genoot geen koksopleiding, maar leerde al snel de kneepjes van het vak.

 • woensdag 19 juni 2013

Seizoen 4 - Aflevering 12HEADER Midden in de open vlaktes van het pittoreske Sint-Maria-Lierde ligt 'De Daantjes Hoeve', de B&B met table d'hôtes van Robby, Petra en hun achtjarige tweeling Lou en Robbe. Het koppel is sinds hun kindertijd gepassioneerd door eten. Petra's vader runde vroeger een groothandel en Robby is kok van opleiding. Hun gemeenschappelijk liefde voor eten en mooie streekproducten bleek de perfecte aantrekkingskracht te zijn.

 • donderdag 20 juni 2013

Seizoen 4 - Aflevering 13HEADER Deze week staat 'Met Vier in Bed' in het teken van wellness. De 24-jarige Andy bijt de spits af met zijn B&B 'Oriëntal-Paradise', waar de gasten worden ondergedompeld in de oosterse sfeer. Enkele jaren gelegen kreeg Andy van zijn ouders de kans om zaakvoerder te worden van een wellness met overnachting, en daar heeft hij nog geen seconde spijt van. Zijn vriendin Bo (22) steekt ook geregeld een handje toe. De inkomhal van Oriëntal-Paradise is een boeddhistische tempel en zowel de kamers als het ontbijt zijn privégericht.

 • maandag 24 juni 2013

Seizoen 4 - Aflevering 14HEADER De 34-jarige Ellen baat in Gent het Indisch badhuis Purity@life uit waar je kan genieten van gezondheidskuren en de Indische keuken. Naast de deur baat Harmony (29) het familiale 'Hotel Harmony uit. Dit hotel vormt het hart van hun gezamenlijke B&B. Ellens voorliefde voor de Indische cultuur ging zo ver dat ze zich tijdens haar studies al verdiepte in Indische gezondheidsleer, en dat heeft van haar een echte professional gemaakt. Voor Harmony komt het er op aan dat gasten luxueus kunnen overnachten, genieten en thuiskomen in de stad Gent.

 • dinsdag 25 juni 2013

Seizoen 4 - Aflevering 15HEADER In het rustige Wijtschate baat Carla (42) de B&B 'Kraaiberg uit', die dienst doet als zowel gasthuis als badhuis. Carla's levensmotto is dat het allemaal juist moet zijn. Omdat ze zelf graag geniet van een sauna en er vroeger geen badhuis in de buurt was, kreeg ze het idee om een wellness en B&B op te richten. Aangezien haar man niet actief meewerkt in de bed & breakfast, beschikt Carla over personeel, waaronder ook de masseuse Pascale (48) die een uitgebreide opleiding heeft gehad en werkt vanuit haar ziel.

 • woensdag 26 juni 2013

Seizoen 4 - Aflevering 16HEADER In het midden van een mooi stukje groen in Herselt, liggen drie wellnessblokhutten, die door het koppel Werner (50) en Carine (48) worden uitgebaat. Zij doopten hun B&B 'Kalevala'. Het koppel haalde hun inspiratie uit Finland en zette zo een uniek concept neer. Dankzij hun goed draaiende zaak in spa-materialen en sauna's konden ze hun kennis gebruiken bij het opbouwen van de hutten. Origineel is de gigantische postbus die ze gebruiken om het ontbijt aan de gasten te bezorgen. Zo kunnen de gasten van Kalevala lang slapen en zelf bepalen wanneer ze hun ontbijt nemen.

 • donderdag 27 juni 2013

Seizoen 4 - Aflevering 17HEADER Deze week trekt 'Met Vier in Bed' naar Zuid-Spanje. In Cómpeta baten Inez Lenière (38) en Emmanuel López Ruiz (28) het sprookjesachtige 'Alberdini' uit. De liefde voor het land en de Spaanse taal is Inez met de paplepel ingegeven. Vooral Cómpeta verovert Inez' hart en in 2008 verhuist ze dan ook naar Spanje. Het over te nemen Hotel Rural Alberdini beantwoordt volledig aan haar verwachtingen. Emmanuel, die als zoon van de aannemer betrokken was bij de verbouwingen, kan het goed vinden met Inez. Ze worden zakenpartners en groeien steeds meer naar elkaar toe. Vorig jaar stapten ze in het huwelijksbootje.

 • maandag 1 juli 2013

Seizoen 4 - Aflevering 18HEADER Ad van Gurp (53) en zijn man Erik Demaerschalck (53) verloren hun hart aan het Zuid-Spaanse dorpje Cómpeta. In 2011 besloten ze België achter te laten. Erik was zaakvoerder van drie succesvolle designwinkels en Ad was aan de slag als diabetesverpleegkundige. Ze kwamen op een keerpunt in hun leven en wilden het over een andere boeg gooien en de stress achter zich laten. In Spanje begonnen ze een nieuw hoofdstuk.

 • dinsdag 2 juli 2013

Seizoen 4 - Aflevering 19HEADER Op een berg, niet ver van het centrum van Colmenar in Zuid-Spanje, baten Hubert Deckers (55) en Annemie Tielens (31) hun B&B 'Cortijo Piltraque' uit. Het koppel had een bloeiende gastronomische zaak, maar koos er toch voor om de drukte achter zich te laten. Annemie stond meteen achter het idee om te emigreren en startte de zoektocht naar mogelijke panden. Het eerste pand was onmiddellijk een hit en nu, drie jaar later, verwennen ze er hun gasten graag met lekker eten en luxueuze kamers.

 • woensdag 3 juli 2013

Seizoen 4 - Aflevering 20HEADER Deze week: Zuid-Spanje: Tussen Sevilla en de Costa del Sol, in het Andalusische stadje Ronda, weerklinken de eerste deunen van Enfrente Arte, de aparte herberg van de kunstzinnige Antwerpse vrienden Filip en Dimitri. Rock & Roll aan de Costa del Sol, want muziek heeft deze jongens naar Spanje gelokt. Filip had begin jaren '90 een managementkantoor en in 1997 kwam hij op het idee om zelf een recording studio uit de grond te stampen in Spanje, met slaapgelegenheid. dEus heeft er bijna een jaar gezeten en ook Arid, Vive la Fête, Buscemi, Millionaire en de Britse band Lamb logeerden er. Ondertussen stapte Filip uit de muziekbusiness en stelde hij zijn hotel open voor gasten. Dimitri, die enkele keren als muzikant in Enfrente Arte belandde, bleef er plakken en staat dagelijks in voor het ontvangst van de gasten terwijl Filip meer achter de schermen werkt.

 • donderdag 4 juli 2013

Seizoen 4 - Aflevering 21HEADER Met 'Vier in Bed' toert deze week in Zuid-Frankrijk. De 40-jarige Luc en Ulrike Dhondt bijten de spits af met hun B&B 'L'Élémentaire, die ze uitbaten in het dorpje Charensat. Hun vijf ruime gastenkamers zijn genoemd naar de natuurelementen: hout, vuur, aarde, lucht en water.'L'Élémentaire' verwijst naar het meest noodzakelijke, de basis van het leven, iets wat voor Luc en Ulrike enorm belangrijk is. Samen met hun kinderen Gunnar, Julie en Rosie namen ze een tijdje geleden een nieuwe start in dit vulkanengebeid van de Auvergne. In België werkte Luc als verkoper van industriële gebouwen en Ulrike als bankbediende, maar zij miste de menselijke aanpak in haar werk. Het koppel keek uit naar iets anders en speelde met het idee om naar het buitenland te trekken en daar een B&B te openen.

 • maandag 8 juli 2013

Seizoen 4 - Aflevering 22HEADER In het pittoreske Franse dorpje Chabrat baten Rudi Eerlingen (47) en Rita De Herdt (50) 'Maison Chabrat' uit. Rudi is afkomstig uit het Limburgse Neerpelt, Rita komt uit Ranst in de Antwerpse Kempen. Hun droom om een B&B op te starten ontstond heel impulsief. Rudi werkte als ploegbaas bij een voedingsbedrijf, maar zag daar voor zichzelf geen toekomst meer. Rita had op dat moment een goede job als tandartassistente maar ze liet zich door Rudi overtuigen om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Nu, 3 jaar later, heeft ze nog altijd geen spijt van haar beslissing.

 • dinsdag 9 juli 2013

Seizoen 4 - Aflevering 23HEADER In het hartje van de Périgord Noir baten Pierre Raedschelders (54) en Cris Bilsen (53) hun B&B 'La Noix Cassée' uit, een plek voor rustzoekers die houden van intimiteit en gemoedelijkheid. De streek, in het bekendste deel van de Dordogne, is erg geliefd vanwege de eend en de foie gras. Pierre en Cris zijn al 26 jaar lang een gelukkig koppel. Pierre komt uit Deurne, Cris uit Lier. De aankoop van La Noix Cassée was geen kwestie van een coup de foudre. Integendeel, pas na veel omzwervingen zijn ze hier terechtgekomen.

 • woensdag 10 juli 2013

Seizoen 4 - Aflevering 24HEADER B&B 'Manoir Larcouillet' is gelegen in een klein dorpje midden in de fruitstreek van Tarn-et-Garonne in de Midi-Pyrénées. Uitbaters Karel (52) en Martine (51) Claessens zijn dit jaar aan hun vierde seizoen toe. In 2006 ondertekenden ze het contract van hun Frans droomhuis, en ze zijn er nog altijd gelukkig. Het koppel heeft twee kinderen en woonde voordien in Kruibeke, waar ze de bakkerij van Karels vaders uitbaatten.

 • donderdag 11 juli 2013

Seizoen 4 - Aflevering 25HEADER Mario, oorspronkelijk afkomstig uit Vlaanderen, en Aurore Elias uit Wallonië (beide 43 jaar) hebben elkaar leren kennen in de hotelschool in Spa. Al snel bleek dat hun passie een perfecte match vormde. Samen baten ze hotel-restaurant 'Le Cor de Chasse' uit in Wéris, een dorpje in de buurt van Durbuy. Aurore verzorgt het hotel en Mario uit zijn creativiteit in de keuken en niet zonder resultaat. Hij is sinds enkele jaren beloond met een Michelinster. Hoewel de nadruk in 'Le Cor de Chasse' op het restaurant ligt, bieden ze zes prachtige ruime kamers aan en drie standaard gastenkamers.

 • maandag 15 juli 2013

Seizoen 4 - Aflevering 26HEADER De 28-jarige Hanneke Driezen runt samen met haar verloofde Christophe Geukens (30) hun B&B 't Hemelryck' in het Antwerpse Grobbendonk. Christophe werkte eerst als consultant maar toen hij de kans kreeg om de zaak over te nemen was de stap snel gezet. De gasten die hier verblijven kunnen 's avonds genieten van Christophes kookkunsten terwijl Hanneke voor de gastvrijheid en de famiale sfeer zorgt. Ze bieden zeven luxekamers aan waardoor ze hun zaak beschrijven als 'een B&B met het comfort van een hotel'. In hun privéleven heeft het koppel hun handen vol met de opvoeding van hun zoontje Emiel (2), die nu al graag een handje toesteekt in de B&B.

 • dinsdag 16 juli 2013

Seizoen 4 - Aflevering 27HEADER In het dorpje Eben-Emael, vlak tegen de Nederlandse grens, staat de gerenoveerde burgemeesterswoning die sinds 2010 naar de naam Villa Bayard luistert. Hilde Reinders (45) en Roel Bongaerts (54) hebben hart en ziel in deze chambre d'hôtes gestoken om de vroegere sfeer aan te wakkeren. Het pand heeft vijf gastenkamers, volledig gedecoreerd met opgesmukte meubels van de vorige eigenaars. De passie van de vrouw des huizes is koken en dat demonstreert ze graag aan haar gasten die 's avonds hun voetjes onder tafel schuiven. Roel helpt waar hij kan en probeert de gasten een thuisgevoel te geven in hun B&B.

 • woensdag 17 juli 2013

Seizoen 4 - Aflevering 28HEADER Nederlanders Erik Feldhaus Van Ham (58) en Tessa Van Dam Merrett (53) vertoeven al 10 jaar in België, meer bepaald in het Haspengouwse Wijer-Nieuwerkerken. De familienamen van het koppel passen perfect bij hun B&B De Kerckhem, dat vroeger de kasteelhoeve was van een adellijke familie. Het gebouw was in 2000 nog helemaal verloederd maar met veel passie staken ze hun handen uit de mouwen en maakten er een heus complex van. Maar liefst tien kamers en één torenkamer hebben ze in de aanbieding. Tessa heeft een opleiding als kok gevolgd aan de hotelschool van Hasselt en verzorgt dus het culinaire gedeelte. Erik is haar rechterhand als gastheer van hun kasteelhoeve.

 • donderdag 18 juli 2013

Seizoen 4 - Aflevering 29HEADER 'Met Vier in Bed' trekt deze week naar het zonnige Italië. Op de heuvel van de Via di Porta a Brolio ligt B&B 'Casale Di Brolio' van de Nederlandse Eline, haar nicht Dieuwertje en hun zakenpartner Marcello. Dieuwertje en Eline gingen vroeger elk jaar op reis naar Italië. Marcello, de eigenaar van Casale di Brolio wou zijn B&B wat internationaler te maken maar hij miste zelf de talenkennis en het vakgevoel. Dankzij haar opleiding in de hotelschool en een uitstekende talenkennis zag hij in haar dan ook een ideale zakenpartner.

 • maandag 22 juli 2013

Seizoen 4 - Aflevering 30HEADER Boezemvrienden Gert (47) en Yvan (46) baten geen typische B&B uit, want de mannen wonen en werken in België. In Orvieto, in de streek van Umbrië, kochten ze samen met hun gezin een buitenverblijf, 'Casale Colline Dolci'. Ze besloten deze prachtige woning ook te verhuren als vakantiehuis, met B&B-service indien de gast dat wenst. Voor Gert en Yvan is het vandaag de eerste keer dat ze zelf gasten ontvangen en dat zorgt voor wat gezonde nervositeit. Deze taak wordt immers normaal uitgevoerd door de gerante en chef die ter beschikking staan van de vakantiegangers.

 • dinsdag 23 juli 2013

Seizoen 4 - Aflevering 31HEADER Christel woont al bijna 35 jaar in Italië en is de trotse eigenares van de unieke B&B 'Sotto le Volte' in het oude pittoreske Italiaanse bergdorpje Navelli met amper 320 inwoners. Het dorp vormt dus samen één grote familie. Die warmte en huiselijkheid is ook terug te vinden bij Christel. Wanneer je Sotto le Volte binnenstapt, waan je je meteen in een oude Italiaanse film. Het huis dateert van 1606 en werd met erg veel respect voor de authenticiteit ervan, en voor de mensen die het vroeger gebouwd hebben, gerestaureerd.

 • woensdag 24 juli 2013

Seizoen 4 - Aflevering 32HEADER 'Le Mole Sur Farfa' is het bijzondere levenswerk van de Italiaan Stefano en de Vlaamse Elisabeth. Deze unieke agriturismo bevindt zich te midden van een uitgestrekt natuurpark. Elisabeth kwam in Italië terecht om er 9 maanden als vrijwilliger te gaan werken. De 9 maanden werden ondertussen al 9 jaar, nadat Elisabeth verliefd werd op Stefano en besloot om samen met hem een agriturismo uit te baten. In de eerste plaats zijn Stefano en Elisabeth landbouwers, maar ze verhuren ook gastenkamers en hun logees kunnen meehelpen op de boerderij. Om hun concullega's te laten proeven van het leven op de boerderij, zetten ze hen aan het werk. Iedereen mag voor de eerste keer zelf kaas maken.

 • donderdag 25 juli 2013

Seizoen 4 - Aflevering 33HEADER In het vissersdorpje Fuseta, in de Oost-Algarve, ligt 'Villa Laguna', de B&B die Anjo en Ronald al 5 jaar runnen. 'Niets moet, alles mag', luidt de leuze van dit Nederlandse koppel. De mannen hadden allebei een erg fijn leven, een leuke job, een toffe vriendenkring, maar toch wouden ze iets anders. Ze misten vooral de kwaliteit van het leven, wilden minder gejaagd worden door financiële zaken en droomden van meer tijd voor mekaar. Twintig jaar geleden trokken ze al eens door Portugal en het land bleef hen altijd bij.

 • maandag 29 juli 2013

Seizoen 4 - Aflevering 34HEADER Rudi en Kathleen baten in Carvoeiro, een toeristische badplaats in het hartje van de West-Algarve, hun B&B 'Vivenda Summertime' uit. Ze wonen er nog maar enkele maanden en dat maakt hen dan ook de groentjes van deze week. De andere koppels van 'Met Vier in Bed' zijn meteen hun allereerste gasten. Het koppel was in België vooral de files beu en voelde zich niet gebonden aan hun geboorteland. Eind vorig jaar besloten ze dan te verhuizen naar een ruime villa in Portugal met tal van faciliteiten zoals een zwembad en een tennisbaan.

 • dinsdag 30 juli 2013

Seizoen 4 - Aflevering 35HEADER Antwerpenaren Mic en Pascale besloten enkele jaren geleden om de drukte van België te ontvluchten en baten nu in de lagune van Sao Martinho De Porto B&B 'Casa Boavista uit'. Daar bieden ze vier vakantiehuisjes aan in een landelijke en maritieme sfeer. Het koppel heeft 3 kinderen - William, Anaïs en Arthur - en besloot om hun gasten ook de mogelijkheid te geven om gezellig met de kinderen op vakantie te gaan. Kinderbedjes en -badjes, spelletjes, kinderfilms,... alles wat een gezin met kinderen nodig heeft, is aanwezig in het familiale Casa Boavista.

 • woensdag 31 juli 2013

Seizoen 4 - Aflevering 36HEADER Op een berg te midden van het natuurpark Serra d' Aire é Candéeiros, op een uurtje rijden van Lissabon, baten Gerd en Patrick de typisch Portugese B&B 'Casa do Largo' uit. Gerd komt oorspronkelijk uit Antwerpen, Patrick uit Kessel-Lo. Hun aanpak is zeer persoonlijk en het koppel nodigt de gasten dan ook echt uit in hun huis. 'Een kitschy poppenhuisje', noemt Gerd het zelf. Maar wat denken de anderen ervan? Meer dan vijfentwintig jaar lang stond Gerd voor de klas en buiten het seizoen werkte ze als reisleidster in het buitenland. Op een dag beslist ze om voltijds te gidsen en zo leerde ze in 2006 tijdens een van haar reizen in Portugal Patrick kennen, de bestuurder van de autocar. De vonk sloeg over, en wat later ondertekenden de tortelduifjes het contract van hun 'Casa do Largo' .

 • donderdag 1 augustus 2013

Seizoen 4 - Aflevering 37HEADER 'Met Vier in Bed' is deze week te gast in enkele belgische campings. Alex en Agnes bijten de spits af met hun camping Bertrix in de provincie Luxemburg. Het koppel leerde elkaar kennen toen ze samen op een camping werkten. Agnes stond er in voor het onderhoud en Alex werkte er als beheerder. Toen ze in 2007 een advertentie zagen om een camping over te nemen hebben ze geen moment getwijfeld. Ondertussen baten ze al zes jaar Camping Bertrix uit, die voorzien is van alle luxe. Met ongeveer 520 plaatsen en een 45-tal accommodaties is Bertrix de grootste camping van de omgeving. Agnes staat in voor het onthaal en de receptie en Alex coördineert het hele park.

 • maandag 5 augustus 2013

Seizoen 4 - Aflevering 38HEADER Op een boogscheut van het drielandenpunt, in de Voerstreek, baten de Nederlandse Limburgers Nicole en Paul de familiecamping Natuurlijk Limburg uit. Bijna drie jaar geleden kocht het koppel de camping omdat ze hun leven een nieuwe wending wilden geven. Beiden werkten ze in een groot ziekenhuis: Paul als hoofd transport en Nicole als hoofd inkoop en logistiek. Paul komt uit een agrarisch nest en miste de natuur en Nicole wou graag iets in de horeca doen. Een camping uitbaten was dus een perfecte mix tussen beide interesses. Natuurlijk Limburg is een kleinschalige camping met plaats voor vijftig jaargasten en zestig tourplaatsen. Het koppel heeft geen personeel in dienst en doet alles zelf.

 • dinsdag 6 augustus 2013

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.